Kunsten å lage en god bearnaisesaus
Alle elsker gode sauser.
Denne Bearnaisesausen passer fantastisk til grillkjøtt av alle slag, og det er veldig enkelt å lage en variant som passer vel så godt til fisk, nemlig Hollandaisesaus.
Stor porsjon Abracadabramats Bearnaisesaus:
- 1 pose/glass tørket estragon bandes med 1 dl vanlig edddik i et tett glass. Denne blandingen står seg i flere år i kjøleskapet
- Smelte 1 kg meierismør
- 2 hele egg vispes godt i matmølle, eller i bolle, om man bruke stavmixer
- Spe med alt det smeltede smøret, men ikke bruk det hvite bunnfallet. Litt kan dog brukes for å gjøre sausen tynnere.
- Smak til med estragoneddik, og evt litt salt.
Sausen bør helst laget rett før man skal spise og bør oppbevares i romtemperatur.
Om den skiller seg, pisk enda hardere, eller prøv med noen dråper kaldt vann mens du pisker.
Alternativt start opp fra begynnelsen, men med 1 stk egg, og spe med den skilte sausen …
HOLLANDAISE
Samme fremgangsmåte som til Bernaise, men den smakes til med sitronsaft i stedet for estragoneddik
Lykke til!
- Eivind