top of page

Kunsten å lage en god bearnaisesaus

Alle elsker gode sauser.



Denne Bearnaisesausen passer fantastisk til grillkjøtt av alle slag, og det er veldig enkelt å lage en variant som passer vel så godt til fisk, nemlig Hollandaisesaus.


Alle elsker en skikkelig god saus.

Sausen bør helst laget rett før man skal spise og bør oppbevares i romtemperatur.


Dette er stedet for å fange leserens oppmerksomhet ved hjelp av flotte høykvalitetsbilder av oppskriften din. Du kan legge til et bilde for hvert trinn i oppskriften eller et av sluttresultatet. Legg til bildene dine her.


 

Ingredienser

  • 1 pose/glass tørket estragon

  • 1 dl vanlig edddik

  • 1 kg meierismør

  • 2 hele egg

  • Smak til med estragoneddik

  • salt.


Framgangsmåte


1 pose/glass tørket estragon bandes med 1 dl vanlig edddik i et tett glass. Denne blandingen står seg i flere år i kjøleskapet.

Smelt smøret.

2 hele egg vispes godt i matmølle, eller i bolle, om man bruke stavmixer

Spe med alt det smeltede smøret, men ikke bruk det hvite bunnfallet. Litt kan dog brukes for å gjøre sausen tynnere.

Smak til med estragoneddik, og evt litt salt.


Om den skiller seg, pisk enda hardere, eller prøv med noen dråper kaldt vann mens du pisker.

Alternativt start opp fra begynnelsen, men med 1 stk egg, og spe med den skilte sausen …

 



HOLLANDAISE

Samme fremgangsmåte som til Bernaise, men den smakes til med sitronsaft i stedet for estragoneddik

 

Lykke til!

- Eivind

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page